دانه قهوه در اصل هسته گیاهی با همین نام است و رنگ آن سبز است.
هنگامی که قهوه از مزرعه برداشت شد و فرآوری اولیه روی آن انجام شد نوبت به فرآیند روست (Roast) قهوه می رسد. روست به معنای برشته کاری است و انجام میشود تا ما بتوانیم از این نوشیدنی دلپذیر استفاده کنیم. بر خلاف اینکه احساس می کنیم فرآیند روست قهوه بسیار ساده است باید بدانید که تمام طعم های مختلفی که از یک نوع دان قهوه استخراج می شود بستگی به عملیات روست قهوه دارد و مدت زمان زیادی طول می کشد تا فردی به یک متخصص روست قهوه تبدیل شود.
روست قهوه (Coffee Roasting) یک نوع هنر است چرا که شما باید کاملاً مراقب قهوه باشید و فقط چند ثانیه غفلت می تواند منجر به خراب شدن قهوه شود. بعد از روست قهوه نام های زیادی برای درجه قهوه روست شده وجود دارد که باعث سر در گمی خریداران می شود ولی در استاندارد کلی قهوه بعد از روست در 4 درجه تقسیم بندی می شود که آنها عبارتند از :
لایت (Light) ، مدیوم (Medium) ، مدیوم-دارک (Medium-dark) ، دارک (Dark)
سمعی و بصری : منظور از سمعی این است که کیفیت روست توسط تعداد ترک قهوه (صدای ترق و تروق قوه در هنگام روست) در درجه حرارت مختلف سنجیده می شود و منظور از بصری مشاهده تغییر رنگ قهوه در درجه حرارت مختلف در هنگام روست قهوه است.
معمولا میزان روست ایده آل برای دانه های مختلف قهوه متفاوت است. بر حسب تجربه روبوستا با روست های تیره و عربیکا با روست مدیوم و لایت جذابیت بیشتری دارند.
را داده باشد
با نظرات در بهبود عملکرد ما شریک باشید
نظرات