بله، زیرا قهوه مایعی است که از دانههای گیاه قهوه گرفته میشود. میتوانید یک فنجان اسپرسوی خوب را از دانه قهوههایی مانند ربوستا یا عربیکا تهیه کنید.
تمام روشهای تهیه قهوه را در نظر بگیرید؛ قهوه تهیه شده با فرنچ پرس، پوراور، قهوه جوش روگازی و بسیاری دیگر از موارد مشابه که خروجی هر کدام یه نوع قهوه خاص می باشد. در نتیجه نحوه درست کردن قهوه شامل مقدار آسیاب کردن قهوه، دستگاه قهوه ساز و … تعیین کننده نوع قهوه خروجی هستند.
در نتیجه هر اسپرسویی قهوه است اما هر قهوهای اسپرسو نیست.
الزاما اسپرسو از نوع خاصی از قهوه تهیه نمیشود در نتیجه ممکن است کسی که آن را درست میکند روش خاص خودش را برای تهیه آن در نظر بگیرد. مثلا ممکن است استفاده از ربوستای با کیفیت را برای افزایش میزان کافئین ترجیح دهد.
اگر دقت کنید؛ متوجه میشوید که طرز تهیه اسپرسو چیزی است که آن را متمایز میکند. سایر انواع قهوه به دلیل این که بر عبور آرام آب گرم از میان قهوه متکیاند، زمانبر هستند. این به آن معنی است که چند دقیقه بین شما و یک فنجان قهوه تازه فاصله است.
دستگاههای اسپرسوساز، آب نزدیک به نقطه جوش را از میان دانههای قهوه آسیاب شده و فشرده شده با فشار عبور میدهند. این روش، ترکیبی از قهوه معطر و مملو از کافئین را در عرض کمتر از سی ثانیه با تهیه اسپرسو در اختیار شما قرار میدهد.
البته برای این کار نیازی به یک دستگاه حرفهای ندارید و استفاده از آن فقط آماده سازی را راحتتر و دقیقتر میکند. بنابراین هیچ چیز ما را از درست کردن یک اسپرسوی خوب بدون دستگاه اسپرسوساز باز نمیدارد. فقط به خاطر داشته باشید که بدون دستگاه اسپرسوساز کارتان پیچیدهتر است.
تفاوت هایی درنوع نوشیدن قهوه با اسپرسو وجود دارد.بیایید از سفارش اسپرسو شروع کنیم. اگر در کافی شاپ اسپرسو سفارش دهید به احتمال زیاد با یک دبل شات یا به اصطلاح دوپیو از شما پذیرایی میشود. با این حال ممکن است در برخی جاها از شما درباره تک یا دبل بودن قهوهای که میخواهید، سوال بپرسند در این صورت اگر این قهوه قرار است تنها قهوهای باشد که در طول روز میخورید آن را دبل کنید.
اسپرسو در یک فنجان سرامیکی کوچک و شاید مقداری آب در کنار آن سرو میشود. هدف از سرو آب تازه کردن دهان برای لذت بردن از اسپرسوی خوش طعمی است که میخواهید بنوشید.
اما در مورد فوم دو گزینه مختلف پیش رو دارید؛ بعضی افراد برای جلوگیری از عطر و طعم نسبتا اسیدی، فوم اسپرسو را میگیرند. با این حال برخی دیگر قبل از نوشیدن، آن را به خوبی مخلوط میکنند.
هم زدن کار دیگری است که باید آن را انجام دهید. اجزای سنگین و چسبناک، غالبا به سمت پایین فنجان فرو میروند و باعث میشوند که طعمهای سبکتر به سمت بالا بیایند. بنابراین اگر یک فنجان متعادلتر میخواهید قبل از نوشیدن آن را کمی هم بزنید.
بهتر است که اسپرسو را به آرامی میل کنید. به عطر، طعم و مزه آن به خوبی توجه کنید، مطمئن شوید که از تجربه فوقالعاده آن لذت میبرید و مهمتر از همه این که اطمینان حاصل کنید که به شما خوش میگذرد.
حالا تفاوتهای عمده میان قهوه و اسپرسو را میدانید و آماده هستید تا با جان و دل پذیرای تجربه انواع مرغوب و فوقالعاده آن باشید. بیرون بروید و انواع اسپرسوهای پیشنهادی منطقه خود را کشف کنید.
منبع: cafimafi.com
نظرات